Wacht niet tot het te laat is. Bescherm uw zeilen

Voorkomen is beter dan genezen
Veel zeilen hebben last van schimmels en algen. Of het nu gaat om Dacron of de allermodernste laminaten. Niet alleen is dit een erg vervelend gezicht, maar zeker bij laminaatzeilen kan dit zorgen voor problemen. De schimmels en algen hebben immers alle gelegenheid om tussen de lagen van het doek te groeien. Zo is er een grotere kans op delaminatie. (het loslaten van de verschillende lagen).

De beste oplossing: geef uw NIEUWE zeil een extra coating tegen schimmels en algen.

Waarom een extra coating?

Reden 1: De coating die tijdens de fabricage van het doek is aangebracht geeft vaak niet voldoende bescherming. Met name de antischimmelwerking laat te wensen over. De oorzaak zijn de steeds strengere milieu-eisen bij de fabricage van het doek.

Reden 2: Zeilen worden gestikt en getaped. Door het stikwerk ontstaan er allemaal kleine gaatjes in het doek. Door deze gaatjes kunnen schimmels en algen gemakkelijk de gebruikte tape besmetten. Bij laminaatzeilen kunnen schimmels zelfs tot ver tussen de lagen van het doek doordringen.
Door een zeil met beschermende coating te (laten) behandelen verkleint u de kans op schimmels en algen aanzienlijk. Tevens is het doek weer perfect water – en vuilafstotend.

Reden 3: Na enige tijd is de coating die origineel op uw zeil zit, niet meer voldoende en zal op veel plaatsen zeer kleine beschadigingen vertonen. Hierdoor is het zeil zeer vatbaar voor het aanhechten van vuil, schimmels en algen.

Is een zeilhuik dan niet voldoende?
De meeste zeilen die wij in de zeilwasserij aangeboden krijgen, zijn vies geworden terwijl de eigenaar dacht dat ze prima beschermd waren door een zeilhuik of hoes. Vaak is de hoes zelf niet meer waterafstotend. Maar zelfs bij een nieuwe hoes is er de kans dat er vervuild water tussen het zeil loopt. Dit water bevat allerlei organismen, die groeien en zich hechten aan het doek. Oplossing: een extra coating.

Originele coating van uw zeilen

Zeildoek is behandeld met een coating. Deze coating zorgt voor de stevige krakende waterafstotende finish. Belangrijker, de coating zorgt voor de stabiliteit (vormvastheid) van het doek. Zonder coating zouden de draden ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. (Denk aan een slappe theedoek)
Met de juiste coating, lijm je als het ware de draden tegen elkaar. Hierdoor vergroot je de vormvastheid (stabiliteit).

Zeil is slap en kwetsbaar
Na enige tijd zal de originele coating van het zeil beschadigen. Door klapperen, vouwen, UV-straling, zoutwater, zand, etc. Het doek zal steeds slapper aanvoelen, zijn vorm verliezen en steeds meer water opnemen. Ook wordt het zeil vatbaarder voor schimmels, algen en vuil.

Uw zeil weer stijver en steviger

Met de Sail & Spinnaker Coating zijn wij in staat om uw zeil weer het gevoel van een nieuw zeil te geven. Na behandeling is het zeil weer krakend, knisperend en perfect waterafstotend. Het voelt steviger, is meer vormvast en diagonaal stabieler.

Lichter, droger en luchtdichter
Door de Ultramar Sail & Spinnaker Coating blijft het zeildoek droog. Het doek neemt geen water op. Hierdoor is het zeil een stuk lichter. Tevens zorgt het voor een veel betere luchtdichtheid.

Ook de perfecte coating voor spinnakers
Sail & Spinnaker Coating is speciaal geschikt voor spinnakers. Door een behandeling met de coating is het spinnakerdoek iets gladder. Hierdoor zal gijpen, hijsen en strijken gemakkelijker gaan. Het doek glijdt soepeler over zichzelf en tuigage heen. Tevens blijft het een stuk lichter, omdat het geen water meer opneemt. Zelfs een nieuwe spinnaker is na behandeling nog meer waterafstotend!!