Tent of voortent laten reinigen in onze speciale tentwasserij?

Ook een tent heeft onderhoud nodig
Of het nu gaat om een voortent, bungalowtent, tipitent, scoutingtent, safaritent of lichtgewicht tent, elke tent heeft onderhoud nodig. Doet u dit niet, dan zal vroeg of laat de tent niet meer met plezier gebruikt kunnen worden. Hoewel er duidelijk verschillen zijn tussen de diverse doeksoorten en merknamen, hebben ze één ding gemeen. Ze zijn erg vatbaar voor schimmels en de bekende groene aanslag. Aan de binnenkant van de tent ontstaan vaak de bekende weervlekken/schimmelvlekken. De buitenkant krijgt het na enige tijd zwaar te verduren door algen, vervuild water (regenstrepen), harsvlekken, etc.

Sinds 1998 reinigen wij voortenten en alle andere soorten tenten

Onze zeil- en tentwasserij is sinds 1998 gespecialiseerd in het reinigen van tenten. De afgelopen jaren hebben we tenten gereinigd in alle soorten en maten. Van de persoonlijke tentjes van de USAR en defensie tot kampeer- en bungalowtenten. Wij hebben voor bijna elke tent en ieder tentdoek een oplossing*.

* Uitzondering: Katoen = wij behandelen geen katoen. Volg daarvoor ons stappenplan Katoenen Tent Reinigen en Impregneren.

Uw voortent is in goede handen

Vaak worden wij gebeld met de vraag” Kunnen jullie mijn voortent reinigen? De caravandealer zegt dat dat niet kan”. Er is nog veel onwetendheid over het reinigen en impregneren van tenten. Caravandealers houden de boot liever af. ”Reinig maar een beetje met water, anders gaat de tent lekken” is een veel gehoorde reactie. Wij vinden dat onzin. Met de juiste producten kunt u een voortent van bijvoorbeeld Isabella of een tent van ander tentdoek prima reinigen en waterdicht maken. Wij doen namelijk niet anders.

Door onze jarenlange ervaring hebben we zo een systeem dat betrouwbaar is en werkt. Uw voortent is in vertrouwde handen bij Ultramar.

Katoenen tenten reinigen wij niet meer bij Ultramar, maar…

Heeft u een vouwwagentent of andere katoenen tent en is deze vuil of zit er schimmel in het tentdoek. Dan betekent dat nog niet dat het einde verhaal is. Jarenlang hebben wij met veel succes katoenen tenten gereinigd. Door dit succes kregen we steeds slechtere tenten aangeleverd, waarbij mensen toch een bepaalde garantie verwachten. Een garantie op reiniging en waterdichtheid is niet te geven, dus wij reinigen geen katoenen tenten meer. Met onze ervaring hebben we daarom enkele producten ontwikkeld, waarmee het ook gewoon zelf te doen is. Zie voor meer info: Gebruiksaanwijzing Tent Reinigen

Gebruik niet zomaar een reinigingsmiddel voor uw tent

We horen nog vaak dat mensen hun tent schoonmaken met groene zeep of een standaard reiniger. Groene zeep is inderdaad mild, maar zorgt na het reinigen voor problemen. Zelfs na goed spoelen laat het een vettig laagje achter. (Dat kunt u ook aan uw handen voelen). Dat vettige laagje is weer de perfecte voedingsbodem voor schimmels en algen. Ook zal het ervoor zorgen dat het tentdoek veel moeilijker te impregneren is. Gebruik dus een speciale tentdoekreiniger.