Tent of voortent impregneren en waterdicht maken

Impregneer uw tent juist voordat hij vuil en lek is
Mensen denken vaak pas aan het impregneren van het tentdoek, als de tent al lekt of erg vuil is. Veel beter kunt u de tent juist beschermen voor de ellende begint. Waarom wachten tot de tent lekt, vol schimmel zit of helemaal groen is? Zorg juist dat u dat voor bent. Door het tentdoek op tijd en regelmatig te behandelen, zal het doek veel langer te gebruiken zijn. Het tentdoek krijgt zo een langere bescherming tegen schimmels, weerplekken, groene aanslag, regenstrepen etc. TIP: Bescherm juist een nieuwe tent gelijk al met een extra impregneermiddel.

Mijn tent is toch al behandeld?

Inderdaad het tentdoek is al in de fabriek behandeld met een goede coating of impregneermiddel. Toch is dat niet voldoende. Tentdoekfabrikanten mogen door strengere milieuwetgeving, steeds minder beschermende bestanddelen aan het tentdoek toevoegen. Hierdoor zijn de tenten van nu veel vatbaarder voor schimmels en groene aanslag. Dan hebben we het nog niet over de schadelijke werking van UV -stralen. Ook kiest men regelmatig voor goedkoop tentdoek uit het buitenland. Sommige voortenten zijn al na enkele maanden de beschermende coating kwijt. Door zelf te beschermen met een goed impregneermiddel, voorkomt u een hoop ellende.

Katoen tentdoek

Tentdoek van katoen en polyester/katoen is al jaren bekend. Het is sterk, het ventileert en reguleert vocht en temperatuur. Het heeft echter ook een nadeel. Het is extra vatbaar voor schimmels en het kan gemakkelijk gaan lekken. Steeds meer fabrikanten adviseren daarom om de paar jaar het tentdoek te impregneren. Hierdoor is blijft het langer waterdicht en beter beschermd.

Uw katoenen tent weer waterdicht maken

Tipitenten, vouwwagententen en andere tenten van katoen tentdoek worden door ons  gereinigd.  In onze tentwasserij impregneren wij de tent in “slappe toestand”. Op het moment dat u de tent weer opzet, komt er spanning op het tentdoek te staan. Hierdoor trekt u het katoenen doek iets open, waardoor de kans op lekkage toeneemt.

Een katoenen tent kan men dus beter zelf extra impregneren als deze op spanning staat. Katoen impregneren doet u dan met Ultramar Canvas & Cotton Protector.

Ultramar Canvas & Cotton Protector

Verbruik per liter is afhankelijk van de dikte van het tentdoek: tussen 5 m² en 10 m².  Bekijk product.