fbpx

Over ons

Aanbevolen door zeilmakers sinds 1998
Ultramar Zeil & Tentwasserij is een modern en goed uitgerust bedrijf. Sinds 1998 zijn wij gespecialiseerd in het grondig, veilig en milieuvriendelijk reinigen van o.a. jachtzeilen, bootkappen, tenten, zeilhuiken en parasols. In Nederland reinigt Ultramar voor circa 200 zeilmakers, jachtwerven en andere watersportbedrijven.

Reiniging, luxe of noodzaak?

Jachtzeilen, bootkappen, tenten hebben nogal wat te verduren van zand en zout, maar ook van atmosferisch vuil, spinnen, vogelpoep, vliegjes, algen en andere agressieve vervuiling. Door regelmatig te laten reinigen en impregneren zal het vuil zich minder hechten aan de vezels van het doek. Dit verkleint de kans op scheuren en andere beschadigingen.

Kennis en ervaring
Ultramar werkt met goed getrainde, ervaren vakmensen en beschikt over de apparatuur, de ruimte en de kennis om sterk vervuilde jachtzeilen, bootkappen en tenten weer grondig schoon te krijgen. Zelfs roest-, schimmel- en algvlekken zijn geen probleem. Ultramar garandeert u een grondige, veilige en milieuvriendelijke reiniging met behulp van speciaal voor ons ontwikkelde reinigingsmiddelen die vezels, ramen, coating en stiksels niet aantasten. De reiniging gebeurt volgens Het Weekproces.

Ontwikkeling onderhoudsproducten

Ultramar onwikkelt, samen met enkele partnersonderhoudsproducten voor zeilen, kites, tenten, etc. Door de jarenlange ervaring als gespecialiseerde zeilwasserij en de mogelijkheid om producten eerst zelf in de wasserij en de praktijk te testen, zijn wij in staat producten te ontwikkelen die doen wat ze moeten doen. Namelijk reinigen en beschermen.

Zelf uw bootkap, tent of zeilen reinigen en impregneren? Kijk eens in onze webshop