Bootkap impregneren? Niet alleen om waterdicht te maken.

Bescherm juist VOOR het te laat is
De meeste mensen gaan pas reinigen en beschermen als het doek al lekt, vuil is door de groene aanslag of helemaal besmet is met schimmels. Zorg dat u dit voor bent! Door het bootdoek regelmatig te impregneren met Ultramar Sprayhood & Tent Protector, verkleint u de kans dat schimmels en algen zich vasthechten aan het tentdoek aanzienlijk.De speciale formule maakt de bootkap extra water- en vuilafstotend en vermindert de kans op schimmels en weervlekken.

Doek van uw bootkap

De meeste bootkappen, zeilhuiken, dektenten worden gemaakt van kunststofdoek (o.a.Stamoid) of van een acryldoek (O.a. Markilux, Sunbrella). Hoewel er duidelijk verschillen zijn tussen de diverse doeksoorten en merknamen, hebben ze één ding gemeen. Ze zijn erg vatbaar voor een groene aanslag  of schimmel. Vooral de coating aan de binnenzijde van de bootkap is erg kwetsbaar. Wij adviseren daarom om zeker ook de binnenzijde extra te beschermen.

Wij impregneren uw hele bootkap

Wij houden we niet van half werk. We doen er alles aan om uw bootkap of tent weer perfect schoon te krijgen. Mensen staan vaak verstelt van de resultaten. Om ook het ”wow-effect” met het impregneren te krijgen, hebben we zelf impregneermiddelen laten ontwikkelen. Speciaal voor het beschermen en waterdicht maken van tentdoek en bootdoek. De meeste impregneermiddelen zijn slechts standaard producten die korte tijd bescherming bieden. Als professionele zeil- en tentwasserij hebben wij andere eisen. Met onze eigen impregneermiddelen kunnen we waarmaken wat we beloven. Namelijk een perfect geïmpregneerde bootkap! En niet alleen de buitenkant.

Door onze jarenlange ervaring hebben we zo een systeem dat betrouwbaar is en werkt. Uw bootkap is in vertrouwde handen.

Bootkappen drogen

Na het impregneren worden alle bootkappen opgehangen om op natuurlijk wijze te drogen. Geen drogers of hoge temperaturen die schadelijk zijn voor raamvensters. Normaal gesproken zijn alle bootkappen, tenten en ander canvaswerk, na een weekend goed droog.

Zelf impregneren en waterdicht maken?

Nadat wij uw bootkap of buiskap behandeld hebben, komt er een moment dat u ook zelf iets aan onderhoud moet doen. Zorg dat het doek perfect water- en vuilafstotend blijft. Zo heeft u het langst plezier van uw kostbare kap. Spuit het doek elk kwartaal een keer in met ons sterke impregneermiddel. Op die manier zullen schimmels, vuil en algen minder snel hechten aan het doek